FÜSTI HÍREK

Jelentjük úgy néz ki megúszta ez a kiskrapek a nagy esést, a lába is úgy tűnik, hogy jól működik, nincs maradandó sérülése. Valószínűleg szuper őrangyala van.  A szemecskéje is már egy napi szemcseppezés után láthatóan javult, hihetetlen étvágya van, mindig csak enne… egyre többet játszik, azt túlzás mondani, hogy szaladgál, mert leginkább még csetlik-botlik olyan fiatal, de már előszeretettel gyilkolja a játékegereket meg birkózik a kezünkkel, vagy püföli a csörgős labdát. Egy igazi kis akaratos fiúcska, ha ő nem álmos és ki akar jönni a ketrecből, akkor bizony ennek hangot ad, meg annak is, ha egyedül érzi magát. Az este és az éjszaka kicsit nehéz volt, nagyon keservesen sírt, kereste a mamit és a tesókat. Reméljük hamar kiheveri ezt és rájön, hogy egy ember mami (és papi) is szuper dolog. 

ÚJ JÖVEVÉNY

Ma új, nem várt taggal bővült a Bárka cicacsapata. Egy picurinak kértek segítséget a 8.kerület közepéről, aki valószínűleg leesett egy társasházban levő tetőtől, keservesen sírt és hiába keresték/várták a mamiját, nem jött érte. Öröm az ürömben hogy Dóri pont a közelben volt és véletlenül box is volt nála, így tudott rohanni a piciért. Szegényke tiszta malter volt, a füle is tele volt vele, meg is kellett fürdetni, a cicanátha miatt pedig a pofiján a váladékba ragadt szintén az építési törmelék, ezt is le kellett róla hámozni. Volt orvosnál, úgy néz ki a jobb hátsó lábacskája kicsit sérült, nem annyira terheli, de törés és ficam nincs. A Füsti nevet kapta különleges bundácskája miatt, ugyanis a fekete bundában (főleg a fülecskéjén) rengeteg fehér szőrszál található. Szerencsére jó kondiban van a fiúcska, mindössze fél kiló, de masszív cicó, szerencsére önállóan enni már tud és van is étvágya rendesen. Még nem gazdikereső, kérjük neki a drukkot, mert azért mégiscsak leesett egy tetőről, így még picit izgulunk érte, nehogy kiderüljön valami komolyabb baj. Amint kikupálódik teljesen, lesz gazdikereső posztja is.

HUBA HÍREK

Hubácska állapota nagyon sokat javult az elmúlt napokban. Tornázni továbbra sem szeret, azonban rengeteget mozog, igyekszik mindenhova eljutni, ágyra felkapaszkodik és ami a legjobb használja az almot.  Szobatiszta 
A jobb első lábacska sajnos nem javul, de ezt már az elején is láttuk, hogy gond lesz, egyre jobban zavarja is őt.
Felmerült egy kis kerekes kocsi beszerzése a számára, ez nem olcsó mulatság, ezt a segítséget nem vetettük el, azonban mindenképpen konzultálunk előtte még hozzáértő szakemberrel.
Mindenkinek nagyon köszönjük a sok segítséget és a sok szeretetet, biztatást amit kapunk nap mint nap tőletek!
Köszönjük nektek! Nélkületek nem menne! 

OSZKÁR HÍREK

Oszika ma átesett egy nagyon alapos vizsgálaton a Veresvet Állatorvosi Rendelőintézetben. Sajnos, ahogyan sejtettük elég sok problémával nézünk szembe. Kora 8-10 évre tehető, nagyon elhanyagolt, tiszta bolha kaki a bundája, számos kullancsot kellett eltávolítani belőle. Mindkét füle gennyes, gyulladt, atkás, lekezelték, kitakarították, itthonra kaptunk antibiotikumos fülcseppet. A legnagyobb gond a fogaival van jelenleg, nagyon nagyon elhanyagol, fogköves. Az egyik szemfoga ki van törve, itt a csonk sajnos gyulladásban van, ezt hétfőn műtéti úton több hátsó foggal együtt eltávolítanak. Ekkor egy ultrahang is készülni fog és megnézik a füleket, dobhártyát sérült e vagy nem.
Levették a vért egy labor vizsgálathoz, vese értékeket ellenőrizni kell, fizikális vizsgálatnál a doktornő nyugtalanító dolgokat tapintott sajnos. 😞 Fiv/Felv negatív szerencsére .
Rendkívül kedves cicus, nagyon nagyon szépen türelmesen viselte a vizsgálatokat.
Reméljük, kora ellenére fogunk neki szerető családot találni, aki megbecsüli, nem utcára teszi utolsó éveire.
Köszönjük mindenkinek a segítséget a költségei kifizetéséhez!

Amennyiben támogatni szeretnéd a munkánkat az alábbi számlaszámra tudsz utalni.
Bárka Cicamentő Alapítvány

CIB BANK:

HUF számla:

IBAN HU32 10700196 70986895 51100005

EUR számla:

IBAN HU87 10700196 70986895 50000005

PayPal: mentettcicaakedvencfajtam@gmail.com

https://www.paypal.me/barkacicamento

Nincs kis összeg, nagyon hálásak vagyunk minden forint támogatásért! ❤️
Amennyiben tárgyi adományt juttatnál el részünkre, kérjük privát üzenetben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket!

Bárka Cicamentés Csapata

ÚJ JÖVEVÉNY

Tegnap este gyarapodtunk egy gyönyörű ám rendkívül rossz állapotban levő perzsa jellegű cicával.
Egy kórház területen bukkant fel, innen kért neki egy kedves ismerősöm segítséget . Éjszaka ki is hozták hozzánk.
Nagyon kedves, ám végtelenül meggyötört tekintete nem könnyű életről árulkodik.
Egyenlőre nem gazdikereső, pénteken megyünk orvoshoz.
Nevet még nem sikerült választani neki,
pasi a drága.

DOROTTYA

Dorottyát 3 tesójával mentettük év vége felé, illetve a mamájával, aki egy garázsba szülte őket Gödöllőn. A picik nem voltak túl jó állapotban, különösen Dorottya nem. De ez a kis hős élni akart, sokáig kétséges volt, hogy túl tud-e lendülni a betegségen és az alultápláltságon, de küzdött, így végre ez a kisleányzó is a gazdikeresők táborába léphetett. Tesói már mind gazdinál vannak, egytől egyig tüneményesek és ez alól ez a picike, törékeny kisleányzó sem kivétel. Igazi minicica marad valószínűleg, nagyon játékos, a tollaspálcáért teljesen odavan. Idegenekkel szemben elsőre kissé ijedős, de ahogy megismeri az embert, egyre magabiztosabb és könnyebben fogadja el a simogatást.

Dorottyával Gödöllőn lehet megismerkedni. 7 hónapos kislány, külső-belső parazitáktól mentes, negatív FeLV/FIV teszttel rendelkezik, oltott, ivartalanítása hamarosan megtörténik. Kizárólag benti tartásra költözne gazdihoz szerződésben vállalt oltási kötelezettséggel.
Ha érdekel Dorottya, privát üzenetben jelentkezz a Bárka Cicamentő Alapítvány facebook oldalán.

NÁDAS NUDLI

Akik követik a Bárka oldalát, azoknak valószínűleg már nem kell bemutatni Nudlit. Nagy küzdelem volt, sokáig kétséges volt, hogy sikerül-e megmenteni ezt a lányzót, de Nudli élni akart, így a következő lépés, hogy találjunk neki mielőbb egy szuper gazdit.
Nudlit borzasztó állapotban egy nádasba rakta ki valaki, csont és bőr volt, olyan durván náthás, hogy a váladékok már kimarták a pofiját (ennek nyoma még most is látszik, ezért kenegetve van neki), a szája tele fekélyekkel, így hetekig nem tudott magától enni sem. A sok megpróbáltatás ellenére egy tüneményes lányzó vált belőle, Most már nagyon is szeret enni, imád az ember közelében lenni, igényli folyamatosan a simogatást és képes órákig is az ember ölében dorombolni. A hirtelen zajoktól még kicsit megijed és fésülködni sem szeret, de ez az extracukiságából mit sem von le.

Nudlival Gödöllőn lehet találkozni. Kb. 4 éves, külső-belső parazitáktól mentes, negatív FeLV/FIV teszttel rendelkezik, ivartalanítása és oltási programja hamarosan megkezdődik. Kizárólag benti tartásra költözne gazdihoz szerződésben vállalt oltási kötelezettséggel.
Ha érdekel Nudli, privát üzenetben jelentkezz a Bárka Cicamentő Alapítvány facebook oldalán.

Előzmények: https://www.facebook.com/barkacicamentoalapitvany/posts/821385911713232?__tn__=-R
https://www.facebook.com/watch/?v=630493951041389
https://www.facebook.com/watch/?v=208541463687471

Bárka Cicamentés Csapata

HUBA HÍREK

Nem is tudom hol kezdjem mesélni nektek mi minden történt az MR vizsgálat óta. Elküldtük a leleteket Dr. Diószegi Zoltánnak, aki sajnos nem javasolta műtétek, helyette gyulladáscsökkentő, Milgamma adását és fizikoterápiát javasolt.
Mivel Huba nem szeret tornázni, harap, odacsap teljes erőből ez jelenleg a legnagyobb kihívás a számunkra. Ahogy látjátok segítséggel már kis időre meg tud ülni, hamar elfárad azonban még, hátsó lábait teljes mértékben érzi, jobb első lába a nagy gond. Próbál felülni, felállni is egyedül de a jobb első lábát még mindig csak húzza maga után.
Egyenlőre nem tudjuk hogyan tovább.