Tanácsaink

Mielőtt hazaviszed a cicát:

  • Mindenképpen szerezd be az alapvető felszereléseket!
  • Döntsd el milyen termékkel szeretnél etetni és vásárold meg ezeket.
  • Keress egy jó állatorvost! – Reméljük, hogy csak az éves oltásokon fogjátok egymást látni, de bármikor előfordulhat olyan eset, ami gyors reagálást kíván, legyél felkészült erre az eshetőségre is!

Ha hazaérsz a cicával:

  • Először is válassz ki egy lehetőleg nem túl nagy helyiséget, ahol a cica megismerkedhet a szagokkal, megszokhatja  a környezetét. Ez lehet a fürdőszoba, vagy egy kis szoba az a lényeg, hogy be tudja “lakni” a cica,  érezze magát komfortosan benne. Amennyit csak tudsz menj be hozzá, játszatok, ismerkedjetek.
  • Tegyél ki neki száraz tápot, és friss vizet, mutasd meg neki a feltöltött almos tálcát, legyen egy kis ágya – amit ha szerencséd van nem ignorál – ahol pihenhet.
  • Amikor már ebben a kis helyiségben jól érzi magát, nem fél, akkor nyithatsz neki egy kicsit nagyobb teret, egészen addig, míg az egész lakásba bejárása lesz.  Hogy ez mennyi idő azt cicája válogatja, van, akit letesznek otthon a szoba közepére, és egy óra múlva már az egész lakásban teljesen otthon érzi magát, és van – bár ez rendkívül ritka – aki még napok múlva is a radiátor alatt bujkál. A türelem,  és a sok-sok szeretet csodákra képes, ki kell várni míg mindenki a maga tempójában nyílik meg.
  • Amennyire időd engedi és a sok izgalom közepette van egy perced, akkor készíts számunkra egy-két képet a cicáról az új környezetében, és pár sor kíséretében küld át. Nem csak Te izgulsz az első napon, mi is ugyanúgy izgulunk a cicáért, azért, hogy minden a lehető legjobban alakuljon.

Később:

  • Remélhetőleg teljesen egymásra hangolódtatok, mindenki boldog, és elégedett.  Amennyiben kérdésed merülne fel, vagy tanácsot kérnél, akkor minket bármikor hívhatsz, számíthatsz ránk, igyekszünk mindenben segíteni.
  • Ha bármikor készül a cicádról egy jó fotó, vagy van egy történtet, amit szívesen megosztanál velünk akkor mi annak rendkívüli mód fogunk örülni. Ez a munkánk legjobb része, mondhatni ez a mi “fizetségünk”, hogy látjuk a cicákat szerető családban élni. Örülünk ha megosztod velünk ezeket a pillanatokat, ezekből merítünk erőt ha egy beteg cicát visszük naponta az orvoshoz… ha a csapda mellett fagyoskodunk… ha az almosokat takarítjuk… vagy ha összeráncolt szemöldökkel számolgatjuk mire lesz elég a havi költségvetésünk
  • Apropó költségvetés! Ha bármikor támogatni tudod a munkánkat akkor kérjük tedd meg! Nincs kicsi összeg, mindennek örülünk, és nyugodt lehetsz felőle, hogy minden fillért a cicák ellátására, mentésére fordítunk.