FINDI

Karácsonyi Findi története bizony nagyon szomorúan indult. Egy helyi állatkórházba vitték be, mivel bágyadt volt, és nem evett, szerették volna ha elaltatják. A rendelő ezt megtagadta lévén csak fekélyes volt a cica szája, ami kezelhető betegség, így a gazdik lemondtak róla, és a rendelő a segítségünket kérte az elhelyezésben.

Findi egy nagyon kedves és szépséges fiúka, akit mi karácsony előtt magunkhoz is vettünk, hogy ne magányosan, a rendelő falai között töltse az ünnepeket.  Kedves természet, mintha csak próbálná meghálálni a gondoskodást. Semmilyen gondot nem okoz, szépen, jó étvággyal eszik – ami rá is fér mert elég soványka szegény. Tesztjei negatívak lettek, és az oltásait is megkapta, már csak egy szuper gazdi hiányzik az életéből, aki megbecsüli, hogy egy ilyen kedves, különleges állat lehet a társa.

FONTOS!
A cica Gödöllőn található, külső-belső parazitamentesítése megtörtént, negatív FeLV/FIV teszttel rendelkezik. Gazdihoz kizárólag csak benti tartásra, örökbefogadási szerződéssel, oltási- és ivartalanítási kötelezettséggel költözhet. Gazdinak jelentkezni az oldal “Örökbefogadás menete” menüpontjában lehet, kérünk olvasd át az ott leírtakat, és add meg az adataidat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot.

BORSÓ

Borsót zsenge ifjonc korában mentettük. Családi összefogásban, cumisüveggel nevelkedett, és vált mostanra egy illatos, bolondos, bújós cicává. 

Benne aztán minden megvan amit az ember egy cicától elvár, bújik, játszik, bohóckodik, selymes a bundája, és a társaságot, szeretgetést is nagyon kedveli.  Valaki megüti vele a főnyereményt! 🙂

FONTOS!
A cica Gödöllőn található, külső-belső parazitamentesítése megtörtént, gazdihoz kizárólag csak benti tartásra, örökbefogadási szerződéssel, oltási- és ivartalanítási kötelezettséggel költözhet. Gazdinak jelentkezni az oldal “Örökbefogadás menete” menüpontjában lehet, kérünk olvasd át az ott leírtakat, és add meg az adataidat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot.

MANDULA

Mandula gazdit keres ❤️😊

Mandula egy icike picike tüneményes kiscica.  Valószínűleg soha nem lesz nagy termetű, nagy súlyú még felnőtt korában sem. Anyukájával és testvéreivel került gondozásunkba, most végre ők is gazdikeresők lettek.
Tesztjei negatívok lettek, első oltását megkapta.
Kedves természetű, sok sok szeretetre vágyik, azonban néha hajlamos megrémülni. Kis foltos nózija rendkívül különlegessé teszi őt. 
Természetesen ő is lakásba költözne, vagy biztonságos cica kifutóval rendelkező családi házba.  Szerződéssel, oltási, ivartalanítási kötelezettséggel, kapcsolat tartással fogadható örökbe.

FONTOS!
A cica Gödöllőn található, külső-belső parazitamentesítése megtörtént,, gazdihoz kizárólag csak benti tartásra, örökbefogadási szerződéssel, oltási- és ivartalanítási kötelezettséggel költözhet. Gazdinak jelentkezni az oldal “Örökbefogadás menete” menüpontjában lehet, kérünk olvasd át az ott leírtakat, és add meg az adataidat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot.

BUNDÁSCIRMI

Bundáscirmi gazdit keres 😊❤️

Ez a fiatal kislány nagyon sok megpróbáltatáson ment eddig keresztül eddigi élete során. Rengeteget éhezett, fázott míg végre biztonságba kerülhetett. Szépséges bundácskája alatt kis teste csupa csont. 😞 Nagyon kedves, dorombolós, jó étvágyú szépség, így súlya reményeink szerint gyorsan gyarapodni fog.
Szeretnénk neki egy biztonságot nyújtó otthont, szeretete adó családot találni. Szerződéssel, kapcsolat tartással költözne új otthonába, oltási kötelezettséggel és természetesen benti tartásra. 🙂
A cicával Gödöllőn lehet személyesen megismerkedni.
Amennyiben szeretnéd őt örökbe fogadni kérlek írj nekünk privát üzenetet, egy rövid bemutatkozó levél kíséretében. 🙂

Köszönjük szépen a megosztásokat!

Bárka Cicamentés csapata 🙂

FONTOS!
A cica Gödöllőn található, külső-belső parazitamentesítése megtörtént,, gazdihoz kizárólag csak benti tartásra, örökbefogadási szerződéssel, oltási- és ivartalanítási kötelezettséggel költözhet. Gazdinak jelentkezni az oldal “Örökbefogadás menete” menüpontjában lehet, kérünk olvasd át az ott leírtakat, és add meg az adataidat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot.

 

Dorci hírek

Már sokan hiányoltátok a kis kukában talált Dorciról a híreket. Szerencsére elhagyhatta már a kórházat és itthon lábadozik tovább karantén ketrecében. A vérképe nem igazolta a vesék károsodását szerencsére, némi eltolódás mutatnak az értékek ez valószínűleg a fülei nagyon csúnya gyulladása okozza.
A kis bundácskája is emiatt ilyen szennyezett, a genny folyamatosan tisztul a hallójárataiból. Étvágya hatalmas, bár egyenlőre a száraz tápot nem fogadja el, ez némi aggodalomra ad okot, és egy komolyabb fogászati ellenőrzést tesz szükségessé. Korát egyenlőre 3-4 évre becsülték, de ez még okozhat némi meglepetést ahogyan javul az állapota.
Végtelenül kedves, dorombolós cicuska, egyenlőre a hirtelen zajoktól, mozdulatoktól megriad még. Valószínűleg valaha lakásban élhetett, nem tudni hogyan került utcára. A környéken kolóniákat etetők nem találkoztak eddig vele, rejtély hogyan került a kukába.
Mindenkinek szeretnénk megköszönni a segítséget Dorci számlái kifizetésében! Az eddigi költségei 45.000 Ft tettek ki, de szükség van még kontroll vér laborra és fogászati ellenőrzésre is. Egyenlőre igyekszünk őt felhizlalni kicsit a további kezelések előtt.
Köszönjük a segítségeteket!!
Bárka Cicamentő Alapítvány csapata 

 

Vince ideiglenes gazdihoz költözött

Na ki változott az utóbbi időben rengeteget és egyre kis cukibb?

Hát a kis félénk Vince! Nemsokára frissítjük a gazdikereső posztját, hogy hogyan változik az új környezetben, mennyit fejlődött. 

Addig is nézzétek ezt a csodaszép  legénykét! 🙂

 

DORCI

Diego Dorci
Avagy hogyan ment egy köztéri szemetes cica életet.

Tegnap reggel egy kétségbeesett telefon hívást kaptunk, egy kukában talált cicusról.
A bejelentő már mindenhol megpróbált segítséget kérni a számára, sajnos sikertelenül. Végül az egyik rendelő kiadta a telefonszámunkat, hátha tudunk valamit tenni. A bejelentő szerint a cicus nincs jó állapotban, csont sovány és nem mozdul. A kedves hölgy szerencsére ott maradt vele míg oda nem értünk.
A párom azonnal indult a kocsit melegíteni, fiam készítette a meleg vizes palackokat és a hordozót és meg rohantam a víztől csöpögő hajamat szárítani, hogy minél hamarabb indulni tudjunk.
A helyszínre érve egy kis csontvázat találtunk, gennytől csöpögő fülekkel, reménnyel teli csillogó szemekkel nézett rám és a meleg pokrócra. Azonnal hordozóba tettük a meleg vizes palackok mellé kerültek. Meg se mozdult egy hangja nem volt a rendelőintézetig.
Nem gondolom hogy kidobták a kukába , hiszen ez egy nyitott utcai szemetes edény volt. Egyszerűen az élni akarása vezette erre a döntésre, hogy némi menedéket leljen a rothadó szemét és a zsák nyújtotta minimális védelemben. Viszont ennek köszönhetően nem hűlt ki véglegesen az éjszaka.
A rendelőben kiderült masszív fül gyulladása van, csont sovány de végtelenül barátságos. Tesztjei negatívok lettek, laborja holnap délutánra készül el. Reméljük soványságra csak az éhezés ad magyarázatot és nem valami szervi baj lapul a háttérben.
Köszönjük szépen a Turul Állatkórház és Patika Gödöllő segítségét a cica hétfő estig az ő vendég szeretetüket élvezi.
Aki segíteni szeretne a gyógyulásának költségeinek kifizetésében az alábbi számla számon megteheti .

Bárka Cicamentő Alapítvány:
CIB BANK
10700196 70986895 51100005

Külföldről történő utalás esetén:
EUR számlánk: IBAN HU87 10700196 70986895 50000005

Nincs kis összeg, hálásak vagyunk minden forint támogatásért, és nagyon köszönjük azt a cicák nevében!
Abban az estben ha tárgyi adományt juttatnál el részünkre, kérjük privát üzenetben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket!

Köszönjük a segítségeteket!

Miből lesz a cserebogár ?

Avagy Borsó cica fejlődése.Számunkra hihetetlen, hogy nincs tolongás Borsó cicáért. Ez a tündéri kedves, játékos, traktor módjára dorombolós, bújós, ember centrikus picuri egy álomcicus, nagyon szerencsés lesz az, aki befogadja. Nem indult könnyen az élete, anyukája nélkül kellett felnőnie, de helyette az egész család együtt, közös erővel neveltük fel. Természetesen ő ezt a szeretetével maximálisan meg is hálálja. Borsó jelenleg 4-5 hónapos, oltott, FIV-FELV negatív kis kandúr. Nagyon várja már, hogy érte is eljöjjön egy szuper gazdi, segítsetek neki megosztásokkal!

 

 

 

Fülatka

Így,  újév elejére ezek nem a legétvágygerjesztőbb képek, de fontos erről is beszélni. Milyen állapotban van egy befogadott cica füle amikor bekerül hozzánk ? A leggyakrabban ezzel az állapottal szembesülünk. Fülatka. Ezeken a képeken szereplő fülecskék már az első napon átestek egy tisztításon, a képek másnap készültek. Olyan brutális mennyiségű atka ürülék és élősködő volt a fülében, hogy a hallójárata teljesen eltömődött. A két fül tisztítása több mint 20 percet vett igénybe. Az ilyen masszív fülatkától való megszabadulás sok esetben több hetet vesz igénybe, több gazdihoz kerülő cicusnál előfordul, hogy még mindig szorul némi kezelésre.
A hiedelemmel ellentétben a lakásban tartott cicusok sincsenek biztonságban megfelelő védekezés nélkül.

JANKA

Janka ❤️

Gyönyörűséges Janka egy gyártelepről került hozzánk, gondozói nagyon megszerették ezt a barátságos kislányt és szerették volna biztonságban tudni őt.
Janka két év körüli hölgyecske, negatív tesztekkel rendelkezik, oltott, ivartalanított, külső – belső parazitáktól mentes. Az első pillanatban kicsit félénk és visszahúzódónak tűnik de valójában egy tündéri kedves teremtés. 
Szeretnénk a számára egy igazi családot találni ahol boldogan élheti le az életét. Természetesen lakásban, vagy biztonságos cica kifutóval rendelkező házba költözne, szerződéssel, oltási kötelezettséggel, kapcsolat tartással.


FONTOS!
A cica Gödöllőn található, külső-belső parazitamentesítése megtörtént,, gazdihoz kizárólag csak benti tartásra, örökbefogadási szerződéssel, oltási- és ivartalanítási kötelezettséggel költözhet. Gazdinak jelentkezni az oldal “Örökbefogadás menete” menüpontjában lehet, kérünk olvasd át az ott leírtakat, és add meg az adataidat, hogy felvehessük veled a kapcsolatot.