FÁNI

Fánika egyike a gyönyörű cirmos gazdi keresőinknek. 5 testvérével együtt látta meg a napvilágot egy apró kis sufniban, az anyukájuk nagyon ügyesen felnevelte mindannyiukat. Fánika a legvisszahúzódóbb a testvérek közül, de egy kis odafigyeléssel pillanatok alatt egy aranyos cica válhat belőle. Nagyon szereti a testvéreit, sokszor mosdatja őket, nagyon szeret játszani is, igazán aktív cica tud lenni. Sokszor a játékba belefeledkezve már nem is fél az embertől és az érintéstől.

Ha elrabolta a szívedet ez a kis aranyos cirmos cicalány, akkor jelentkezz nálunk, és ismerd meg!

MIRZA

Mirzácska egy álomszép cica. Egy idős házaspár cicusa volt, akik sajnos már nem tudtak megfelelően gondoskodni róla, így került a gondozásunkba. Mirza két saját kiscicája mellett segített nekünk két másik kicsike életet is megmenteni, nagyon gondoskodó, jó mami volt. Gyönyörű zöld szeme, bundácskája különleges színei és mintája teszi őt a cirmosok között is különlegessé.  Nagyon kommunikatív cica, rendkívül beszédes és nagyon igényli a törődést, az odafigyelést. Valaki életét egészen biztosan be fogja aranyozni ez a cicus.

CSINI

CSINI cica a szatymazi “horror-tanyáról” mentett cica, aki közel 50 cicával volt összezárva egy rendkívül elhanyagolt, fűtetlen, takarítatlan helyiségben, ivarosan, betegen.
Az első időkben megközelíthetetlen volt, rettegett minden cicától és embertől. Eddigi élete során minden falatért, minden kicsi helyért küzdenie kellett., így étkezések során a kutyákat megszégyenítő módon morogva, csapkodva védte a tányérkáját. Mára szerencsére ez a viselkedés sokat változott. Az első reakció a felé nyújtott kéz láttán még mindig a félelem, de néhány másodperc után már boldogan domborítja kis hátát, arcát simogatásra, és kurjongatva követeli a folytatást. 🙂
Egyedüli cicus szeretne lenni, a gazdi szeme fénye. Olyan türelmes, nem első cicás gazdit keresünk a számára aki tovább folytatná a megkezdett munkát, meggyógyítaná kis lelkét, és

visszaállítaná az emberekbe vetett hitét.

BÖZSI

Bözsike egy gyönyörű félhosszú szőrű, rendkívül öntudatos cicus. Egy kutya szájából menekítették meg, és kértek segítséget számára. Szépséges teremtés, és nagyon kedves is, a szeretetét apró harapásokkal fejezi ki. 🙂 Nem okoz fájdalmat, de neki egy határozott, tapasztalt gazdira van szüksége.

 

KEFE

Én vagyok a kis Kefe. Nevemet a farkincámról kaptam, ami leginkább üvegmosó keféhez hasonlatos. Bundám elfogultság nélkül állíthatom, hogy rendkívül selymes, és különleges mintázatú, szép is vagyok hát, és simogatni is kifejezetten kellemes engem. Naphosszat azon agyalok, hogy hol van már az én gazdám…? Várok türelmesen, csak eljön értem.

Súlyos tüdőgyulladással szedtek össze engem, ami sajnos minden kezelés ellenére sem múlt el nyomtalanul, egy kis érdekes hangot adok levegővételkor.  De ezen nem kell aggódni, mert a doktorbácsi megmondta, hogy teljesen egészséges vagyok, csak hát van ez az izé… ez a hang. De nem kell ettől tartani, mert Darth Vadernek is van ilyen hangja, aztán mennyien imádják…?

Gyere el, és ismerj meg! Várlak!

KLÁRIKA

Klárika egy gyönyörűséges cicahölgy, egy igazi kis úrinő. Januárban került a gondozásunkba, olyan elképesztően leromlott állapotban, hogy a sokat látott állatorvosaink is kisebb csodaként tekintettek rá mikor a javulás útjára lépett. Sajnos a tesztjei alapján FeLV+, így csak egyke cicának, vagy másik FeLV+ cica mellé költözhet.

Az egyik általunk gondozott kolóniába egyszerűen csak kirakták. Félt, nem lehetett megközelíteni,  és heteken keresztül próbáltuk befogni, sikertelenül, aztán egyszer csak mellénk állt a szerencse, és egy pincébe sikerült becsukni, ahol csapdával meg tudtuk fogni.

Klárika kissé félős természet, ami az átélt borzalmak ismeretében nem is róható fel hibaként a számára. Mára már a számára ismerős emberektől szívesen fogadja, sokszor ki is követeli magának a kényeztetést. Ismeretlenek társaságában egy kis időre van szüksége, hogy feloldódjon, de egyáltalán nem ellenséges természet.

Ha meghatott Klárika története és szeretnéd őt örökbefogadni egyedüli cicának vagy másik FeLV+ cica mellé, akkor jelentkezz gazdinak, hogy minél hamarabb egy új otthona lehessen ennek a sokat szenvedett cicalánynak!

LIZA

Liza áprilisban került gazdihoz, akinek sajnos hosszabb külföldi tartózkodás miatt le kellett mondani róla. A cica hetekre egyedül lett volna a lakásban, így visszakerült gondozásunkba.
Nagyon szépséges, ivartalanított, kétszer oltott, negatív tesztekkel rendelkező cicus, aki most nem érti mi történik körülötte. Meglehetősen riadt, össze van zavarodva, ám egyáltalán nem ellenséges. Nagyon vágyik a szeretetre és arra, hogy végre újra valakinek ő legyen a középpontban. 🙂
Ha meg tudod adni neki azt a szeretetet, amire vágyik, és amit megérdemel, akkor ne tétovázz, jelentkezz rögvest gazdinak! 🙂

GYUSZI

GYUSZI EGY CSODA!

Tudom… tudom… Uncsi már,  hogy össze-vissza gügyögünk az összes cicánkról, de Gyuszkónál ez abszolút indokolt, mondhatni alapkövetelmény.

Egy nagyon fiatal anyacica öt picikéje közül volt ő az egyik, a legkisebb királyfi. Nem fogadtunk volna rá komolyabb összegben, hogy életben marad, de végül akkora élni akarás volt ebben az aprócska testben, hogy ő lett az egyetlen túlélő.  Több hetet töltött állatkórházban bejárósként, amennyi infúzió lecsorgott neki… ahány órát tápláltuk fecskendővel… amennyi időt a kórház ápolóinak zsebében töltött… Mert Gyuszkót mindenki imádja, van benne valami megmagyarázhatatlan, tud valamit. 🙂 Mire túl lett a betegsége nehezén körvonalazódott, hogy valami fejlődési rendellenessége van (kisagyi hypoplasia) ami mozgáskoordinációs problémában nyilvánul meg nála, járása kicsit dülöngélős, néha csak úgy elborul. Őt ez semmiben nem gátolja meg egész nap játszik, eszik, alszik, ahogy a többi cica.
Gyuszika csupa szeretet, csupa élet kiscica, akinek igazi szexepilje a kis visszahajlott farka vége.  (Valószínűleg még egész apróként sérült meg, hozzánk már így került.)
Szeretnénk a számára egy nyitott gondolkodású, elfogadó családot találni, akik meglátják a benne rejlő lehetőséget, akik megosztanák az életüket a mi Gyuszkónkkal.

Gyuszi nagyon várja már a gazdit, ha eljössz hozzánk, és leülsz a kanapéra, akkor az elsők között jön szeretgetésért, és biztos lehetsz benne, hogy kitüntetett figyelemmel fog körbevenni. Gyere el, és találkozz vele! Ha egyszer megtapasztalod a “Gyuszkó-hatást” többé már nem akarsz majd nélküle élni!

INDULUNK! :)

A Bárka Cicamentő Alapítvány bejegyzésre került,  így a tesztüzemben készült weboldalunk ezennel elindul. A korábbi posztok fent maradnak, olvassátok őket kedvetekre.