Mi történt vele 6 hónap alatt?

Szilveszter cica a szatymazi “horror tanyáról” menkült, az egyik a 4 cica közül, akiket magunkhoz vettünk. Ő van a legrosszabb állapotban, számtalan élősködővel küzdött mikor hozzánk került, és a szőre valami elképesztő állapotban volt/van, olyan súlyosan fertőzött volt bolhákkal, hogy sok helyen teljesen kirágta a szőrét. A híradásainkból az egykori gazdi felismerte, és küldött róla képeket. Kijárós cica volt Szilveszter (eredeti nevén Marci) és noha sokáig minden nap szépen hazajárt egyszer csak eltűnt. Hogy mi történt talán már soha nem derül ki, de most, 6 hónappal később ez a hajdani délceg, gyönyörű kandúr ilyen állapotban van.

Kedves Gazdik!

Többek között ezért sem adjuk kijárós cicának örökbe egyik mentvényünket sem. Lehet hogy sok száz, akár több ezer alkalommal is hazajön a cica, és nincs semmi baj, de csak egyszer jöjjenek rosszul össze a dolgok, és egy kutya szájában végzik, meglövi, vagy megmérgezi egy “kedves” szomszéd, vagy esetleg egy autó alatt végzi.  NE ADJ ESÉLYT annak, hogy ez megtörténjen!

Ahogy az állatok védelméről szóló 1998. évi XXVIII. törvény is kimondja: “Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.”  / 5. § (1)15 /

A cica helye biztonságos házban, lakásban van, esetleg macskabiztos kerítéssel ellátott udvarba való kijárással. Figyelj oda kedvencedre Te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük